Vihreän paikallisyhdistyksen puheenjohtana

Uusi vuosi on alkanut nyt myös yhditystoiminnan osalta, kun Joensuun Vihreiden (JoVi) hallitus kokoontui ensimmäisen kerran.

Toimin viime vuonna (2022) ensimmäisen vuoden JoVin puheenjohtajana ja minut valittiin syyskokouksessa jatkamaan siinä pestissä, mistä olen hyvin kiitollinen.

Joensun Vihreät on siis Vihren liiton (Vihreät) paikallisyhdistys, joka edistää vihreitä arvoja, tukee puolueen toimintaa Joensuussa ja järjestää paikallisia keskustelutilaisuuksia, retkiä ym.

Tärkein tehtävä liittyy kuntavaaleihin, joissa JoVi vastaa ehdokkaiden hankinnasta ja kampanjoinnista, mutta koska olemme suurin paikallisyhdistys Pohjois-Karjalassa, olemme mukana myös muiden vaalien kampanjoinnissa, tänä keväänä eduskuntavaaleihin liittyen.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimin myös hallituksen puheenjohtajana eli kutsun hallituksen kokoon ja valmistelen kokousten esityslistat. Lisäksi olen hoitanut viestintää, koordinoinut tapahtumia ja ylläpitänyt sähköpostilistoja.

Haaveissa mulla on tehdä JoVin viestintäsuunnitelma ja vuosikello, mutta niihin ei vielä viime vuonna riittänyt rahkeet. Tänä vuonna uusi yritys, kun nimesimme myös muita hallituksen jäseniä viestintätiimiin.

JoVin hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa ja kokouksissa käsitellään ajankohtaisia asioita, usein tuleviin tapahtumiin liittyen. Nyt keväällä ne ovat erilaisia vaalitoreja sekä keskustelutilaisuuksia valtuustoryhmän kanssa. Lisäksi hyväksymme mahdolliset uudet ja eronneet jäsenet.

Koronan takia kokoustimme ensimmäisen puheenjohtajavuoteni alussa etäyhteyksin, mutta nyt tapaamme mahdollisuuksien mukaan Joensuun Vihreiden toimistolla Kirkkokadulla. Olemme päätyneet hybridi-muotoiseen kokouskäytäntöön eli toiveena on, että mahdollisimman moni pääsee paikan päälle, mutta etäosallistuminen tarjotaan aina, jotta osallistuminen on mahdollisimman helppoa.

Vuoden ensimmäinen tapahtuma tuleekin jo piakkoin, Joensuun tammimarkkinat järjestetään nimittäin 20.-21.1.2023 ja Joensuun Vihreät on siellä teltan ja mehun kanssa tukemassa Savo-Karjalan eduskuntavaaliehdokkaita.

On hauskaa, kun olen sekä JoVin pj että eduskuntavaaliehdokas, mutta toisaalta pysyn kärryillä milloin on mitäkin ja tuleepahan varmistettua osallistuminen ja sitä kautta ihmisten kohtaaminen.